Te mit láttál? Értékeld itt!

Program


Aktuális előadások



SZABADAKARAT >>>>
koncertszínház

2024. május 28. kedd 20:00  (esőnap: május 29. szerda 21:00)

Műsoridő: 125 perc, két felvonás, egy szünettel

A reformkor első „celeb párja”, Petőfi Sándor x Szendrey Júlia különc szokásait, egymásnak jutott két évük felfokozott érzelemvilágát, a véleményformáló szerepük jelentőségét húzza meg tengelyül és mesél köré egy térben és időben is szabadon mozgó, koncerthangulatú történetet, a szabadakarat >>>> című előadás.

A darab egy különleges és Magyarországon egyedülálló feldolgozásban viszi színpadra Petőfi Sándor életének egy meghatározó időszakát.

Nem az 1848-as szabadságharcot, és Petőfi benne játszott központi szerepét állítjuk előtérbe, hanem az ő és Szendrey Júlia közötti szenvedélyes szerelmet, akik, mint a reformkor első „celebjei”, legismertebb szerelmi párosaként írták be magukat a történelembe.

A történet három időszakban és helyszínen játszódik. Leginkább arra koncentrál, hogy miért találtuk újra és újra a lánglelkű, de gyenge fizikumú költőt a csatatéren. Petőfi dilemmája középpontjába nem csak a szabadság és a szerelem áll, hanem az is, hogy tollal vagy karddal szolgálja-e hűségesebben szeretett hazáját, mit vár el tőle az imádott jakobinus hagyomány, a Tízek Társasága, a Pilvaxbeliek, Vahottól Vörösmartyig a hajdani mentorok – és mit Júlia?

Az előadás modern eszközökkel közelít, amiben a jelenetek ritmusa sokkal közelebb áll a mai fiatal generáció vizuális kultúrájához, az Insta- és TikTokon dinamikájához. A szabadakarat >>>> egy olyan, újszerű színházi élményt kínál, melynek végén mindenki a saját maga által megélt történetet viheti majd haza.

Az innovatív színpadi megoldásokat fülbemászó dallamok és népszerű hazai művészek -Schoblocher Barbara, Ember Márk, Staub Viki, Tóth Mátyás - teszik felejthetetlenné.

A produkció koprodukciós partnere a MySpace Produkció, társproducerei Lutter Imre és Korompai Gábor.

Ajánló


Kőszegi Imre mindig jó időben van. Decemberben tölti be 80. életévét. És persze zenésztársai mindig számíthatnak kifogástalan lüktetésű kíséretére. A…

Demjén Ferencről lehetne hosszasan írni, a magyar zene ikonját és slágereit minden korosztály ismeri. Legyen ott Ön is Demjén Ferenc…

A funkos/funkys pop-rockban utazó Honeybeast nevéhez számtalan album, illetve sláger fűződik, melyek közül kiemelkedik A legnagyobb hős című 2014-es szerzemény,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!