Te mit láttál? Értékeld itt!

Program


Molnár Ferenc: Játék a kastélyban
5

Molnár Ferenc: Játék a kastélyban

Történik egy kastélyban, az olasz tengerparton...

A Veres 1 Színház produkciója.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. május 27. hétfő, 20:30

Molnár Ferenc
Játék a kastélyban

a Veres1 Színház vendégjátéka

Amióta a tragédiát szimbolizáló lefelé görbülő szájú álarc mellé csatlakozott a komédia nevetős arca, amióta a világ színpadain komédiát, vígjátékot, bohózatokat játszanak, azóta nevetünk a műfaj alapvető komikus helyzetén a félreértésen. Azon, amikor azt hiszik a gazdagról, hogy szegény és a szegényről azt hiszik, hogy gazdag. Azon amikor férfit nőnek nézik, a nőt férfinak, a szerelmest közömbösnek, a közömböst szerelmesnek, a gyávát hősnek, a hőst gyávának, az okost butának és fordítva. Persze a darab végére sok nevetés után minden a helyére kerül és legtöbbször boldogan fogadja mindenki az igazságot. Molnár Ferenc zsenialitását az mutatja meg leginkább, hogy ezen az évezredes színpadi hagyományon is képes volt csavarni egyet. Először mutatja meg a valóságot és aztán csinál belőle félreértést. Furcsa módon a szereplők pedig ezúttal nem az igazságtól, hanem a hazugságtól lesznek boldogak. A néző ugyanannyit nevet, de a színházból kilépve talán egy kicsit többet elmélkedik, és messzebbre viszi az élményt. Egészen a hétköznapjaiba.

Szereposztás:

Turai – HIRTLING ISTVÁN
Gál – PUSZTASZERI KORNÉL
Ádám – DÓSA MÁTYÁS
Annie – MOLNÁR GYÖNGYI
Almády – KEREKES JÓZSEF
Lakáj – JANIK LÁSZLÓ
Titkár – JEGES KRISZTIÁN
 
Díszlet: VARSÁNYI ANNA
Jelmez: DŐRY VIRÁG
Zenei vezető: DARVAS FERENC
Rendező: SCHLANGER ANDRÁS
 
Történik egy kastélyban, az olasz tengerparton

A Veres 1 Színház produkciója

Ajánlatunk


Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

Ajánló


3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!