Te mit láttál? Értékeld itt!

Program


Mérő László: A válság dinamikája

Mérő László: A válság dinamikája

A válság dinamikája - Mérő László legújabb előadása

"A fejlődés és a válság egy tőről fakad."

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. szeptember 27. hétfő, 19:00

Mérő László: A válság dinamikája

Matematikai tény, hogy amennyiben működnek azok a tényezők, amelyek a folyamatos technikai és szellemi fejlődést eredményezik, akkor ezek időnként óhatatlanul válságokhoz is vezetnek. Ez az egyéni válságokra (betegség, munkahelyi, kapcsolati krízis, stb.) ugyanúgy érvényes, mint a társadalmi válságokra (tőzsdei buborékok kipukkadása, járványok, háborúk, sáskajárás, szárazság, stb.)

A világirodalom tanulsága szerint tragédiához vezet, ha egy társadalmi problémára egyéni megoldásokat keresünk. Ugyanakkor a biológia és a pszichológia tanulsága szerint az adaptívnak bizonyuló válságkezelési megoldások mindig egyedi megoldásokból alakulnak ki. A kettő azonban nem biztos, hogy ellentmond egymásnak – ezt leginkább a válságok matematikai elemzéséből származó tanulságok mutatják, melyek szerint egy válság után alapvetően új, hosszabb ideig fenntartható egyensúly alakulhat ki. A 21. század nyertesei azok az országok lesznek, amelyeknek ezt a három tanulságot a legjobban sikerül összeegyeztetni. 

Ajánlatunk


A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök gyűjteménye...) állatudvar, nyuszisimogató, magában foglalja a mosdó használatát, játszótérét és a program leírásában szereplő összes szolgáltatást.

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Ajánló


A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!