Te mit láttál? Értékeld itt!

Program


Aktuális előadások



29. DUNA KARNEVÁL
Nemzetközi Kulturális Fesztivál
2024. június 14. péntek 20:00 (esőnap nincs!)

29. Duna Karnevál Gála
A karneváli események koronája minden évben a Margitszigeti Szabadtéri Színpad mesés környezetében bemutatott gálaműsor, a külföldi és hazai táncegyüttesek közel 300 művészének egyedülálló, közös műsora.

I. VILÁGKARNEVÁL
Az este első részében bemutatkoznak a karneválra meghívott külföldi tánc és zenei együttesek Hollandiától Törökországig.

II. ÖRÖMÓDA, Európai Táncszimfónia
A második felvonásban egy művészi együttműködésben megvalósuló előadást láthatunk Örömóda címmel, melyet Magyarország EU elnöksége alkalmából állítunk színpadra.

A produkció magyar, bolgár, holland, szerb, és török partnerek közös munkájának eredménye. Megjelennek az egyes népek saját hagyományai, valamint a nemzetközi táncközösségre komponált közös táncképek . A műsor szellemisége az „egység uniformitás nélkül” gondolatán és egymás kultúrájának, identitásának tiszteletén alapul.

Az előadásból sugárzik a népzenei és néptánc kincseink közös ünneplésének öröme.

A Magyar Állami Népi Együtteshez és a Duna Művészegyütteshez társulnak az Európai Uniós tagállamok és csatlakozó országok képviseletében meghívott együttesek.

Az európai nemzetek kultúrájának összefonódásában hol a szolisztikus megfogalmazás, hol a táncközösségre alkotott jelenetek, a közel kétszáz táncos elsöprő energiájú előadása varázsolja el a nézőt.

Szerkesztő koreográfus: Mihályi Gábor Kossuth- és Harangozó Gyula-díjas, érdemes és kiváló művész
Zenei szerkesztő: Pál István Szalonna Liszt Ferenc-díjas, érdemes művész, és Dulai Zoltán a Népművészet Ifjú Mestere
Koreográfus-rendező: Juhász Zsolt Harangozó Gyula-díjas
Fesztiváligazgató: Mucsi János Harangozó Gyula-díjas, érdemes művész

Ajánló


Az Anconai szerelmesek kacagtatóan fordulatos, kedvesen pikáns, szellemes, zenés összekacsintás a hetvenes évek olasz slágereivel. Szerelem, slágerek, tánc, gegek, csipetnyi…

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását…

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!