Te mit láttál? Értékeld itt!

Program


„Boldog szomorú dal” -  Fesztbaum Béla estje Karinthy és Kosztolányi írásaiból - Lakásszínház

„Boldog szomorú dal” - Fesztbaum Béla estje Karinthy és Kosztolányi írásaiból - Lakásszínház

„Van már kenyerem, borom is van, Van gyermekem és feleségem. Szivem minek is szomorítsam?”
Fesztbaum Béla Boldog szomorú dal című előadása többek között Kosztolányi Dezső író, költő verseiből, novelláiból, újságcikkeiből és útleírásaiból készült.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 17. szerda, 19:00

Az est során azonban nemcsak a szellemes és elegáns, egyben mélyen humánus, a magyar nyelvet csodálatosan használó Kosztolányival találkozunk, hanem életre szóló jó barátjával, Karinthy Frigyes íróval, költővel is. A metsző humor és irónia nagymesterével, aki barátját sokszor megtréfálta; a művésszel, aki képes arra is, hogy bármikor torkunkra forrassza a nevetést és görbe tükrében magunkra ismerjünk.

A számtalan humoros anekdotát és több, Fesztbaum Béla által megzenésített verset is felvonultató est főszereplői tehát Karinthy és Kosztolányi, a magyar irodalom méltán elismert és sokak által szeretett alakjai. Verseik, prózáik megkerülhetetlen viszonyítási pontok és újra és újra felfedezhető igazi klasszikusok.

Közreműködik:

Fesztbaum Béla, a Vígszínház Jászai Mari-díjas színművésze 

Az előadás időtartama: 75 perc 

Az előadás előtt bejárjuk a palota falképekkel díszített szalonjait, hogy megismerjük a különlegesen izgalmas épület történetét.

Találkozó helyszíne: 1014 Budapest, Dísz tér 15.

Időpontja: 17:45

A tárlatvezetés kezdete: 18:00

A tárlatvezetés vége: 18:30

Ajánlatunk


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

A Beautiful Confusion ZÓRA váratlan, de intenzív feltűnésének címe is lehetne akár. A kaliforniai születésű és részben ma is Amerikában élő Urbányi Zóra 2021-ben élénk visszhangot váltott ki Kollár-Klemencz László Iszom a bort című dalának feldolgozásával, ami után egymást követték saját szerzeményei.

Ajánló


A Koyaanisqatsi sikere után az amerikai rendező, Godfrey Reggio műhelyében megszületett a Qatsi trilógia.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!